RESIPI 25: AYAM PANGGANG PEDAS




BAHAN-BAHAN


3 peha ayam


Bahan Perap:


2 sudu makan sos ikan
1/2 sudu teh serbuk halia
1/2 sudu teh serbuk kari kuning
3 ulas bawang  putih di cincang
2 ulas bawang merah di cincang
1 batang serai di cincang
2 lada besar di cincang
2 sudu jus lemon
1/2 sudu makan gula
1 keping daun limau purut di hiris


CARA-CARA MEMASAK


1. kisar daun limau purut, serai, bawang merah, bawang putih dan cili merah. 
2. kemudiah gaul bahan kisar dengan gula, sos ikan dan jus lemon tersebut. perap selama 25 min.
3. panas kan oven dan set kepada suhu 180c. panggang ayam yang telah diperap tersebut selama 40 min. 
4. Hidangkan.


SELAMAT MENCUBA...

0 comments:

 
KITCHEN OF ELMA © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger