BAHAN-BAHAN NYA
- 1 ekor ikan selungsong (ikan kerapu/beberahan pun boleh)
- 3 sudu makan stok sup
BAHAN A
- 4 ulas bawang putih dicincang halus
- 1 biji cili merah dicincang halus
- 7 biji cili padi dihiris (kalau mau pedas boleh ditambah lagi)
- 10gm batang daun ketumbar dicincang halus (kalau malas mencari, skip it saja)
BAHAN B
- 2 sudu makan sos ikan
- 2 sudu makan jus limau nipis
- 1 kiub pati ayam
- garam dan gula secukup rasa
CARA MEMASAKNYA
Kukus ikan selama 15 minit. Ketepikan. Untuk sos nya, sediakan periuk dan masak stok sup. Masukan semua bahan A dan biar mendidih seketika. Masukkan bahan B dan perasakan hingga cukup rasa. Tuangkan sos ini keatas ikan yang siap di kukus. SELAMAT MENCUBA!!
0 comments:
Post a Comment