RESIPI 4: SPAGETI CARBONARA



bahan-bahan nya

  • 1 pek spagetti (rebus sedia)
  • 100gm krim masakan
  • 50ml susu cair
  • 40gm daging cincang
  • bawang putih (di cincang)
  • cendawan shitake (di hiris nipis)
  • 1 biji kuning telur
  • 30gm keju parmesan
  • garam dan serbuk perisa
  • minyak untuk menumis
cara memasaknya

Campurkan susu cair bersama krim masakan dalam satu bekas. masukkan kuning telur dan di kacau rata. perisakan dgn garam dan serbuk perisa. ketepikan. panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga kekuningan dan masukkan daging, cendawan dan biar hingga masak. masukkan semula adunan dalam bekas tadi dan kacau rata. tabur keju parmesan. tuangkan kuah itu di atas spagetti yang telah di rebus terlebih dahulu. Selamat mencuba !!

0 comments:

 
KITCHEN OF ELMA © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger